2017. május 7., vasárnap

Wiki szócikk


https://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Toldib/pr%C3%B3balap

A Wiki szócikkem a városi klímáról szól. Ez a téma különösen érdekes számomra, másrészt viszont a földrajzórákon kevés szó esik róla. A cikk alapjául a "Légkör, mint erőforrás és kockázat" c. egyetemi kurzus jegyzeteit használtam, melyet Dr. Mika János állított össze számunkra. Ez a jegyzet nem publikus, így forrásnak egy olyan könyvét neveztem meg, mely online lérhető, és szntén foglalkozik a témával. Innen bővebben lehet olvasni a városi klímáról. A könyv a Digitális Tankönyvtár oldalán található, linkjét külső hivatkozásként fel is tüntettem.

A szerkesztés menete maga nem volt bonyolult vagy nehéz. Leginkább a blogbejegyzések felületére emlékeztetett. Tetszik, hogy amint beállítjuk a címsorokat, egyből a megszokott dizájn jelenik meg, nem csak a kész lapon látjuk majd így a cikkünket. Sok helyen tapasztalom, hogy a megformázott szócikket csak az előnézetben látni, a szerkesztő ablakban nem.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Kollegina!

    A blogodat olvasva látom, hogy te is rendszeresen és kellő odafigyeléssel végzed el a feladataid.
    Amit tudnék javasolni, inkább csak formai, mintsem tartalmi. A blogger felületén belül, ha a téma fülre kattintasz, ott be tudod állítani a blogod szélességét. Ez azért lenne jó, mivel amiket beillesztesz képeket gyakran az oldalsávot érintik, ez pedig számomra rontja egy bejegyzés esztétikáját. Ha ezt javítod, sokkal esztétikusabb lesz a bejegyzéseid elrendelése.

    Sikeres vizsgaidőszakot kívánva:

    Annabella

    VálaszTörlés